Най-страховитите европейски градове за посрещане на Halloween

Традиционните фестивали за празника тази година ще се проведат онлайн заради пандемията

Най-страховитите европейски градове за посрещане на Halloween

Снимка: Unsplash

Halloween е почти тук и тъй като тазгодишните празненства няма да са традиционни с големи партита и събиране на много хора, това е идеалното време вие и вашето семейство да се потопите в културата и традициите на различните европейски държави.

Ето защо Euronews реши да направи класация на петте най-добри европейски града за посрещане на Halloween, които са с много интересни и страховити традиции.

Трансилвания, Румъния

Този легендарен румънски регион е завинаги свързан със замъка Бран и световноизвестната легенда за Дракула. Това е мястото, на което може да преживеете едни от най-страховитите дни в живота си, разглеждайки различни замъци. Областта разполага с цели 118.

Тази година в замъка Бран се провежда виртуално парти, за да можете да отпразнувате Halloween безопасно от дома си. To ще се излъчва на живо във Facebook и YouTube в събота на 31 октомври. Също така ще може да се насладите на традиционна трансилванска вечер с демонстрации на готвене и презентации на вино.

Единбург, Шотландия

Има ли фестивал, който да не се празнува със стил в Единбург? Във въздуха на шотландската столица витае необикновен дух. Всяка година фестивалът на огъня Samhuinn се провежда в старта част на града, където може отблизо да видите местните в техните традиционни цветни костюми, с които поставят началото на зимния сезон. Заради усложнената обстановка около коронавируса тази година фестивалът ще се излъчва на живо във Facebook, за да няма струпване на хора.

Брюж, Белгия

Не се заблуждавайте, че „малката северна Венеция“ е просто романтично място, защото Брюж може наистина да ви стресне. Заради извънредната обстановка тази година се организират частни „призрачни обиколки“, в които могат да вземат участие до 6 човека. Има възможност и за виртуална разходка.

Лондон, Англия

Столицата на Обединеното кралство се превръща в истински призрачен град, когато става дума за Halloween. Там са едни от най-страшните стаи за бягство. И Източен Лондон пък ще може да се изправите лице в лице с Джак Изкормвача.

Дъблин, Ирландия

В Ботаническата градина на града може да научите как растенията някога били използвани за направата на отрови и различни магии. Зоопаркът в Дъблин пък ще стане домакин на виртуална Halloween работилница. Ще имате възможност да се насладите и на уникални онлайн партита по повод празника.

Коментари: 0