Най-странните увеселителни паркове

Те ще ви оставят без думи

Най-странните увеселителни паркове

Посещенията на увеселителни паркове е сред най-запомнящите се забавления и за малки, и за големи.

Преди седмица съобщихме, че във Великобритания предстои да отвори тематичен увеселителен парк на студиото Парамаунт, което ще конкурира Дисниленд.

По този повод британският в. „Телеграф” реши да представи някои от най-странните увеселителни паркове в света.

Вижте ги в галерията:

1. Bolywood Parks, Дубай

Разположен на почти 160 хил. кв.м и посветен на Боливуд, той отвори през ноември м.г. Предлага 5 тематични зони като Боливуд Булевард и Боливуд Филм Студио, както и 16 други атракции, вдъхновени от индийската филмова традиция.

2. ErotikaLand, Бразилия

Планиран да заработи през 2018 г., този парк за възрастни в град Пирачикаба предизвика доста спорове. Местните смятат, че с еротичните си скулптури и атракции като „влак на удоволствията” ще предизвика нездрав интерес. „Това няма да е място за девици, но не смятаме и да го превръщаме в Содом и Гомор”, казват обаче инвеститорите.

3. Ark Encounter, САЩ

Този библейски тематичен парк е оформен около гигантски Ноев ковчег. Намира се в Уилямстаун, в северната част на Кънектъки.

4. Love Land, Южна Корея

Това е разположен на открито парк със 140 скулптури, до една на сексуална тематика. Те са откровено еротични и в повечето случаи илюстрират различни секс позиции. Посетителите задължително трябва да са над 18-годишна възраст.

5. Diggerland, Великобритания

Има няколко такива във Великобритания, намират се в Кент, Девън, Дърам и Йоркшир. Те са за почитателите на тежките изкопни строителни машини. Там може да видите състезание с такива машини, или сам да опитате да ги управлявате.

6. Napoleonland, Франция

През 2012 г. бе обявено, че ще се направи такъв тематичен парк, на мястото, където се е състояла битката при Монтеро, където императорът побеждава австрийците. За момента няма новини за прогреса на начинанието.

7. Grutas Park, Литва

Той е познат и като „Светът на Сталин” и се намира на 80 км от Вилнюс. Градините са пълни скулптури от съветската ера, включително статуи на Маркс, Ленин, Сталин. Подобен соц парк, наречен Memento, има и в Будапеща, Унгария.

8. Dollywood, САЩ

Манията по кънтри музиката и културата е причина за този тематичен парк в Пиджън Фордж, Тенеси. Всяка година се посещава от 2,5 милиона души. Има 27 различни атракции, включително 6 влакчета, а често тук се провеждат и концерти и фестивали за кънтрито, естествено.

9. Darwin Crocodile park, Австралия

Тук може да се потопите в „Клетката на смъртта” – под водата, при крокодилите. Има и голям аквариум с многобройни видове рибки, някои от които също не съвсем безобидни.

10. Република на децата, Аржентина

Този тематичен парк в Ла Плата е направен като мини-град – със свои органи за управление-  общински съвет, съд, летище, хотели. Но всичко е в умалени размери, като за малчугани. Отваря през 1951 г. и се твърди, че е вдъхновил Уолт Дисни да направи Дисниленд, след като дошъл тук.

11. Haw Par Villa, Сингапур

В този парк има 150 статуи на всякакви ужасяващи същества от азиатската митология. Категорично не водете децата си, ако не искате да им докарате кошмари. Разглежда се безплатно.

12. Wunderland Kalkar, Германия

Този парк се намира на север от Дюселдорф и е направен край  изоставена стара ядрена централа. Кулата на реактора е превърната в стена за катерене.

13. Išgyvenimo drama, Литва

Тази странна атракция се намира в стар съветски бункер на 25 км от Вилнюс и пренася посетителите в Литва от съветската ера. Те носят противогаз, минават през разпит, какъвто навремето е правен на хората, изпращани в ГУЛАГ, и се учат да пеят съветския химн. Тези, които преминат успешно през изпитанията, получават за награда шот с водка.

Коментари: 0