Най-цветните плажове на планетата

Розови, оранжеви и черни плажове са само част от разнообразието, което е създала майката-природа

Най-цветните плажове на планетата
Автор: Божидара Иванова

Лятото е време за почивка и релакс под слънцето. Със сигурност по света има много екзотични, кристално чисти плажове, но някои от тях комбинират всичко това с магическа комбинация от цветове. Природата е създала такава пъстрота - розови, оранжеви и дори черни плажове, можете да видите в списъка по-долу.

Wai’anapanapa State Park - Мауи, Хавай

 

Това е най-черният плаж в света. Цветът се е образувал от лава от активността на вулканите в района. Красотата на този плаж е впечатляваща, особено в някои части където има гъста растителност, стигаща до вълните.

Rainbow Beach -Fraser Island, Австралия

 

В пясъка на този плаж можете да видите повече от 70 различни цвята. Това се дължи на корозията на скалите в комбинация с цветовете на растенията в региона.

Papakolea Beach – South Point, Хавай

Известен е като гръцкия плаж или Махана. Името идва от странния цвят на пясъка, който всъщност е зеленикав. Той е единият от двата острова в света с тези нюанси. Другият се намира на островите Галапагос.

Pink Sands – остров Харбър, Бахами

Розовите плажове на остров Харбър са комбинация от бял пясък и червен цвят от морската черупка на едноклетъчен организъм.

Hyams Beach -  Джервис-Бей, Австралия

Може и да няма толкова цветове на Hyams Beach, но той плажът с най-белия пясък в света, според книгата за рекорди на Гинес. Местните хора казват, че слънчевата светлина придобива такава сила, че може да ви заслепи или подлуди с чистия си блясък. 

Коментари: 0