Нанков посочи, че са нужни 200 млн. лв. за ремонт на всички мостове

По негови думи е трудно да се назове точна сума, тъй като няма проекти за ремонт на всички съоръжения

Нанков посочи, че са нужни 200 млн. лв. за ремонт на всички мостове
460 ~ 1 мин. четене
Около 200 млн. лв. са нужните средства за пълни ремонти на всички мостове по републиканската пътна мрежа, казва в интервю за в. “Труд“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Според ресорния министър е трудно да се посочи точна сума за ремонтите, тъй като не за всички нуждаещи се съоръжения има изготвени проекти за реновиране. 

„В момента общо мостовете и виадуктите за ремонт на магистралите са 34 на брой, като в това число се включват вече обновените, както и тези, по които работим“, заявява Нанков и посочва, че има още 211 съоръжения по първокласните и второкласните пътища, които се нуждаят от ремонт.

Преди седмица регионалният министър обяви, че 17 съоръжения по пътищата се нуждаят от спешен ремонт, за който ще трябват 136 млн. лв. По негови думи парите ще дойдат от държавния бюджет, винетките и тол системата. 

Приоритет на министерството е ремонтът на тунелите по магистралите, които са част от трансевропейски коридори. Проблемът ще дойде, ако до две години те не бъдат обновени. Тогава България ще бъде заплашена от санкции от Европейската комисия.
Подкрепи Economic.bg