Нанков ще даде старт на ремонта на над 80 км пътища в Южна България

Инвестицията идва от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Нанков ще даде старт на ремонта на над 80 км пътища в Южна България
2147 ~ 1 мин. четене
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на ремонта на над 80 км пътни участъци в Южна България утре (2 юли).

Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в рамките на три лота ще бъдат рехабилитирани 50 км от път Чирпан – Симеоновград, който е алтернативен маршрут на автомагистрала „Марица“ и на път Поповица – Хасково. 50-километровата отсечка е разделена на три лота, а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Първата копка, с която символично ще бъде поставено началото на ремонта, ще бъде в 11 часа.

По-късно същия ден, от 14 часа, министър Нанков ще обяви и началото на рехабилитацията на 32 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград, в който ще бъдат инвестирани над 20 млн. лв. 

Ремонтът на пътя е разделен на два участъка. Първият, който е в близост до село Карамфил, е около 6 км, а вторият – с дължина близо 26 км, ще се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.

На церемониите ще присъстват инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители, областни управители, кметове и др. 
Подкрепи Economic.bg