НАП образува данъчно производство срещу държавното тото

Агенцията за приходите ще провери и 14 дружества, получатели на обществен ресурс от Министерството на младежта и спорта

НАП образува данъчно производство срещу държавното тото

Снимка: Спортен тотализатор

5172 ~ 1 мин. четене
Мариана Климентиева Автор: Мариана Климентиева

Национална агенция за приходите (НАП) стартира проверки в държавното предприятие „Български спортен тотализатор“.

Вече има данъчно производство. За жалост не може да обсъждаме детайлите, които са констатирали одиторите в Министерството на спорта. Ако се открият финансови злоупотреби, ще коментираме, когато приключат проверките. На този етап е спекулативно да разглеждаме хипотези,“ сподели за Economic.bg директорът на "Комуникации" НАП Росен Бъчваров.

НАП ще провери и 14 дружества, получатели на обществен ресурс от Министерството на младежта и спорта. Данъчните ще разглеждат договори, сключени със спортното ведомство за строителство на физкултурни салони и спортни съоръжения, включително всички данъчни и финансови аспекти на тези договори.

 Контролните действия са след сигнал от спортното ведомство за съмнения за финансови нередности в периода 2015-2020 г. Данъчните инспектори ще проверят всички финансови документи и договори за период от пет години. На проверка подлежат и даренията, направени от тотото, въпреки наличието на загуби, констатирани от одиторите на спортното министерство, разясни Бъчваров. Той коментира, че проверките трябва да приключат в следващите 3 месеца.

Подкрепи Economic.bg