НАП предпочита да работи с Инвестбанк

Малката банка ще получи почти всички офиси, обслужвани досега от „Райфайзенбанк“

НАП предпочита да работи с Инвестбанк
Националната агенция за приходите (НАП) избра „Инвестбанк“ АД – банката на Петя Славова, да обслужва още девет офиса на НАП. Така малката финансова институция, която беше една от двете с установени проблеми след прегледа на активите и извършените стрес тестове от БНБ, ще обслужва плащането на данъци и осигурителни вноски в 15 от общо 28 областни центъра на приходната агенция.

В свое официално съобщение НАП казва, че от 1 ноември 2016 г. десет териториални структури ще имат нови банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски. Всички преводи от дружества, регистрирани на територията на тези офиси, както и от физически лица с постоянен адрес там, трябва да стават по новите сметки.

Става въпрос за офисите на НАП в Бургас, Разград, Търговище, Шумен, Видин, Враца, Пазарджик, Хасково, Благоевград и София област. Справка в списъка от сметки показва, че единствено в София плащанията към бюджета няма да се обслужват от Инвестбанк, а от СИбанк. Досега десетте офиса са били обслужвани от „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД. Банката обаче е поискала да прекрати договора си с НАП.
Коментари: 0