Нараства броят на инвеститорите в индустриални имоти

Ръст на интереса съм България като индустриална дестинация

Нараства броят на инвеститорите в индустриални имоти

Основната задача на компаниите, развиващи индустриалния бранш, трябва да бъде създаването на условия за привличане на компании, които създават висока добавена стойност. Това стана ясно по време на годишната конференция "Индустриално строителство и инвестиции 2017".  Само така могат да бъдат привлечени висококвалифицирани българи да се върнат от чужбина и да работят тук. Сред основните предимства на България като инвестиционна дестинация е факта, че сме част от Европейският съюз и това спомогна пазарът на индустриални имоти да се запази стабилен през последните години.

В рамките на конференцията беше представен и Индустриален Парк Марково“, който се намира в южната част на град Пловдив и вече е подготвен за посрещане на инвеститори. Удобната и атрактивна за всякакъв тип производства локация на околовръстния път на Пловдив беше избрана от „Галакси Инвестмънт Груп“ за стартиране на проекта. Зоната се намира на 15 км от автомагистрала „Тракия“, на 10 км от Летище Пловдив, както и новия интермодален терминал. 

Индустриален Парк Марково“ предлага парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Теренът е с големина 158 000 квадратни метра. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната, съгласно изискванията на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона.

Индустриалните проекти могат да бъдат подсигурени и с високо квалифицирана работна ръка. В Пловдив следват 40 000 студенти в общо 10 университета. По прогнози на експерти, през тази година в района на Пловдив се очаква да стартират инвестиции за 50 млн. евро, които ще създадат нови 1500 работни места. „Тези намерения показват потенциала за растеж на този сектор и за това развиваме усилено индустриалният сегмент на пазара", коментираха от инвестиционната компания. 

Развитието на индустриалните зони е ключов фактор за привличане на инвеститори с висока добавена стойност. Сред най важните предизвикателства в бранша остават доразвиването на атрактивния профил на България за привличане на индустриални инвеститори и справянето с недостига на кадри. 

Коментари: 0