Наши програмисти правят софтуер на Uber, използван в цял свят

Компанията за споделени пътувания получи сертификат за инвестиция клас А

Наши програмисти правят софтуер на Uber, използван в цял свят

Компанията за споделени пътувания Uber ще продължи да работи в България, но не като превозвач. Тя развива научноизследователски център у нас, който разработва и поддържа високотехнологичен софтуер за нуждите на Uber в цял свят, съобщиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

В центъра работят над 20 инженери, наети на пълен работен ден, а компанията планира да увеличи броя им до 60 в рамките на година.

Центърът на Uber ще създава високотехнологичен софтуер, който ще бъде използван в над 330 града в над 61 държави. Инвестиционният проект ще създаде атрактивни работни места за софтуерни специалисти и ще предостави възможност да се работи върху нови технологии.

Именно заради това Юбер България” получи сертификат за инвестиция клас А от БАИ.

Разработеният софтуер ще обслужва електронните плащания и издаването на електронни фактури на клиентите, ползващи онлайн платформата на Uber. Хъбът ще осигурява и поддръжка на разработения софтуер постоянно, като инженерите, назначени в България, ще наблюдават работата на софтуера и ще отстраняват възникнали проблеми, бъгове и т.н.

Софтуерът за обслужването на плащания и електронни фактури постоянно ще се обновява според нуждите на Uber Technologies, мащаба на бизнеса и промените на местните законодателства в държавите, в които Uber оперира.

Коментари: 0