„Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина“

Волен Сидеров, председател на коалицията „Обединени патриоти“

„Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина“

Снимка: Красимир Свраков/Economic.bg

„Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина“.

Това каза лидерът на „Атака“ и председател на коалицията „Обединени патриоти“ Волен Сидеров пред журналисти в Министерския съвет. С тези думи той коментира акциите на вицепремиера Валери Симеонов, който обикаля заведенията по Черноморието и заедно с местните структури на РЗИ запечатва заведения.

Сидеров показа снимка на директорът на РУ–Созопол Милен Гайдарджиев. „Такива хора са пришпорвани от вицепремиера Валери Симеонов да затварят заведения, да слагат патрулки и да заплашват. Лично този индивид е заплашвал заведения, че а са отворили, а ги е арестувал за 24 часа. Срещу това нещо се боря и в момента предприемам мерки. Говорих и с вътрешния министър дали е уведомен за това, той не беше много наясно какво правят неговите регионални началници“, каза Сидеров.

Той също така разказа, че екип на неговата телевизия „Алфа“ е присъствал на телефонен разговор, в който Симеонов директно нарежда на директора на РЗИ–Бургас. „Екип на телевизия „Алфа“ преди два дни в кабинета на РЗИ–Бургас засича и заснема как Валери Симеонов се обажда на директора и без да каже „добър ден“ му казва да се дадат протоколите за „Какао бийч“. След това като разбрал, че при него има журналисти от Алфа, му казал „изгони ги тия“. Тоест, по този начин биват командвани шефове на институции по морето да ходят и да тормозят бизнеса. Питах и здравния министър, той изобщо не е наясно как вицепремиерът през главата му командва негови служители“, обясни Сидеров.

Той добави, че всички тези въпроси ги е поставил лично пред премиера Бойко Борисов в писмен и чака решения. „Вече топката е в премиера, който трябва да разговаря с вицепремиера Симеонов и да му обясни какви са функциите на един вицепремиер. Те не са да бъде старшина или началник на местни структури, а да координира работата между министерствата, без да командва техни служители. Това не е правилно и трябва да му го кажем. Това не взривява коалицията, а я заздравява. Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина. Така че като поставям този въпрос искам да се нормализират отношенията в коалицията. Вицепремиерът Симеонов да разбере как да се държи и да започне да се държи така“, каза още Сидеров.
Коментари: 0