Недялко Чандъров начело на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”

Дружеството е с ново ръководство след кончината на Румен Янчев

Недялко Чандъров начело на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”
Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” става досегашният член на Управителния съвет и изпълнителен директор Недялко Чандъров. След внезапната кончина на дългогодишния председател на УС и главен изпълнителен директор Румен Янчев, се сформира нов екип на дружеството. 

На 28 август 2016г. почина един от доайените на българското застраховане, Румен Янчев, посветил повече от 35 години от живота си на работата в застрахователния бранш. "Той ръководи компанията в продължение на близо 25 години като главен изпълнителен директор на Булстрад, и нейното положително развитие ясно носи неговия почерк. Ние загубихме не само един изключителен мениджър, но и, извън рамките на компанията, особено ценен колега и приятел. С постиженията и познанията си Румен Янчев повлия решаващо на българския застрахователен пазар. Следвайки идеите на Румен Янчев, компанията ще продължи да бъде ръководена от новосформиран екип на Управителния съвет", каза Петер Хьофингер, член на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп. 

След одобрение от страна на Комисията за финансов надзор и органите на компанията, са предвидени следните промени в състава на Управителния съвет: Недялко Чандъров поема функцията на главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Булстрад. Чандъров вече е член на Управителния съвет и изпълнителен директор. 

Досегашният директор „Продажби” Пламен Шинов става нов член на Управителния съвет и изпълнителен директор и ще продължи да отговаря за продажбите. 

Досегашният член на Управителния съвет Иво Груев става и изпълнителен директор. 

В двете компании Булстрад и Булстрад Живот ще се стигне до взаимно преплитане чрез съответния председател на Управителния съвет. Недялко Чандъров и Светла Несторова, главен изпълнителен директор на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”, ще бъдат съответно членове на Управителния съвет на другата компания. 

Недялко Чандъров, роден през 1966 г., учи икономика в УНСС-София. Той има повече от десет години стаж в сектора на застраховането, включително на ръководни позиции в Управителни съвети. През юли 2015 г. той се присъединява към Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. 

Предвиден състав на Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”: 

Недялко Чандъров, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор 

Кристоф Рат, заместник-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор 

Иво Груев, член на Управителния съвет и изпълнителен директор 

Пламен Шинов, член на Управителния съвет и изпълнителен директор 

Иван Иванов, член на Управителния съвет 

Светла Несторова, член на Управителния съвет 

Предвиден състав на Управителния съвет на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”: 

Светла Несторова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор 

Кристоф Рат, член на Управителния съвет и изпълнителен директор 

Ангел Виденов, член на Управителния съвет 

Недялко Чандъров, член на Управителния съвет.
Коментари: 0