5 необичайни идеи, където да опитате най-вкусната паста в света

Кралицата на всички въглехидрати - тестените изделия - е съществена част от храненето на хора от различни страни и култури

5 необичайни идеи, където да опитате най-вкусната паста в света

Снимка: Pixabay

Днес, 25 октомври се отбелязва Световният ден на пастата. В чест на това събитие експертите от Lonely Planet публикуват 5-те най-добри места на планетата за любителите на макаронените изделия, както и всякакви сосове за тях.

Кралицата на всички въглехидрати - тестените изделия - е съществена част от храненето на хора от различни страни и култури. И не е изненадващо, че тя дори има свой собствен ден, който се празнува всяка година на 25 октомври. Началото му е тръгва от Неапол през 1998 г., а две десетилетия по-късно, той се празнува дори в Дубай.

И така, къде трябва да отидете да ядете най-вкусната паста в света? На първо място в класирането не е дори Италия, а Китай. В столицата, Пекин, не забравяйте да опитате ръчно изработени юфка. Най-добре тя се сервира на уличния пазар Wangfujing Snack Street.

Любителите на тестени изделия ще харесат ястията в Ню Йорк, а именно в Долен Манхатън, където се намира кварталът Малка Италия. Италианско-американските тестени изделия са уникални по свой начин, тъй като съчетават кухните на двете страни.

Друга възможност за пътуващите гастрономи е Сао Пауло в Бразилия, където също имат собствена италианска общност. Следващи в списъка са Филипините. Може би това е много неочаквано място за любителите на пастата, но в Манила, смесването на традиционната кухня и рецепти, донесени от имигранти, доведе до създаването на много интересни ястия.

И, разбира се, този списък не може да бъде пълен, без да се спомене Италия. Експертите подчертават особено Палермо в Сицилия и традиционният му пазар. Това е най-доброто място за закупуване на всички пресни продукти, които правят перфектната паста в средиземноморски стил.

Коментари: 0