Нестле България има нов изпълнителен директор

Емануел Артур поема поста на Хуан Карлос Пералехо

Нестле България има нов изпълнителен директор

От 1 октомври Нестле България ще има нов изпълнителен директор. Емануел Артур поема поста на Хуан Карлос Пералехо. В момента Артур е управляващ директор на бизнеса със сладолед на Нестле на Балканите.

Емануел Артур се присъединява към Нестле през 1984 г. във Франция, като последователно заема разнообразни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта на редица Нестле пазари, сред които Великобритания, Тунис, Египет, Франция и Швейцария.

През 2010 г. г-н Артур поема ръководството на бизнеса на Нестле със сладолед за Русия и Евразия, а през 2015 г. е назначен за управляващ директор на сладоледения бизнес на компанията за Балканите. През последната година той работи усилено за обединяването на отделните страни в региона, развива пазара, оптимизира продуктовото портфолио и постига положителни бизнес резултати. 

Емануел Артур ще продължи да управлява сладоледения бизнес на Балканите за новосъздаденото съвместно дружество Froneri до края на годината.

Г-н Артур поема поста изпълнителен директор на Нестле България от Хуан Карлос Пералехо, който от 1 октомври 2016 г. ще заеме позицията глобален лидер за стратегическата марка на Нестле в шоколадовия бизнес KIT KAT във Веве, Швейцария. Той се присъединява към Нестле през 1987 г. като поема различни функции предимно в бизнеса с шоколадови и захарни продукти. 

Пералехо е част от българския екип на компанията от март 2012 г. и през последните четири и половина години успява да постигне успешна промяна в бизнес модела на Нестле България и да изгради мотивиран екип. Под ръководството на Хуан Карлос Пералехо компанията получава широко обществено признание и днес Нестле България е припозната като социално-отговорна компания с изключително високи резултати.

Коментари: 0