Netflix купува първото си производствено студио

Там ще се правят сериалите и програмите на компанията

Netflix купува първото си производствено студио
Netflix разширява своята медийна империя в Албакърки. Фирмата за стрийминг обяви, че е на заключителните етапи от преговорите за закупуване на ABQ Studios, производствено студио в най-големия град в Ню Мексико. Това ще бъде първата покупка на Netflix от студиен комплекс.

Компанията увеличава производството на оригинално съдържание през последните няколко години и планира да превърне студиото в център за някои от своите сериали. Два предстоящи сериала на Netflix, драмите "Chambers" и "Messiah", вече са заснети в Ню Мексико и ще бъдат произведени в новото съоръжение. Ще се продуцира и трето шоу - "Daybreak".

Netflix казва, че покупката ще привлече продукции за 1 млрд. долара в Ню Мексико през следващото десетилетие, като същевременно ще създаде до 1000 работни места годишно. Държавните и местни власти също ще участват във финансирането на проекта с 14.5 млн. долара. Както кметът на града, така и губернаторът на Ню Мексико приветстваха хода на Netflix като икономическа победа за Албакърки.

Компанията за стрийминг се разраства бързо. Тя обяви наскоро, че вече има около 130 млн. клиенти по целия свят. Също така влага значителни средства за производство на оригинални шоу програми и филми - около 8 млрд. долара само тази година.
Коментари: 0