НФСБ с ново име, Валери Симеонов вече не е лидер

Това е решението на конгреса на партията, провел се в Златоград

НФСБ с ново име, Валери Симеонов вече не е лидер

Снимка: Красимир Свраков

6200 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Валери Симеонов вече не е лидер на Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Борис Ячев е новият председател на политическата формация. Това  е решението на конгреса на партията, провел се в Златоград, съобщиха от пресцентъра на политическата сила. НФСБ се преименува на "Силна България".

Висшият форум е приел оставката на досегашния лидер Валери Симеонов, който се оттегля по собствено желание. Делегатите на конгреса единодушно са приели отчета му за работата на ръководството, на народните представители на партията в 44-то Народно събрание и представителите й в изпълнителната власт.

Когато влязохме в управлението, минималната пенсия беше 164 лв. Трудно, но упорито за четири години мандат, въпреки съпротивата на ГЕРБ, успяхме да изпълним обещаното пред нашите избиратели минималната пенсия да стане 300 лв.", се казва в отчета на  Симеонов.

Партията ще надгражда работата си като съвременна и модерна патриотична сила, която да предлага ефективни политики, както в отстояването на националния интерес, така и в подкрепа на българските граждани, са приели участниците във форума.

Заместникът на Валери Симеонов е получил подкрепата на делегатите като "човек със сериозен политически опит, депутат в три парламента, последователен в работата си, участвал във всички успешни битки на НФСБ", се казва в съобщението.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg