„Ние не сме тоталитарна партия като ГЕРБ“

Валери Симеонов, председател на НФСБ и коалиционен партньор в управляващата коалиция

„Ние не сме тоталитарна партия като ГЕРБ“

Снимка: Economic.bg/Архив

„В политиката не може да се изграждат отношения между партии или субекти на база лични отношения. Не е редно. Освен това, решенията в НФСБ се взимат от Изпълнителния комитет. Ние не сме тоталитарна партия като ГЕРБ“.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Nova евентуално бъдещо обединение с новата политическа формация на Цветан Цветанов, която вероятно ще участва на следващите парламентарни избори в България.

Той коментира и критиките към законопроекта си, с който иска да ограничи казината до 5-звездните хотели, някои курорти и в близост до границите. От бранша го обявиха за лобистки.

„Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи, когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. Даже се цитираха Делян Пеевски и Домусчиеви. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм“, категоричен бе председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Коментари: 0