Николова: Разчитаме българите да спасят и зимния сезон

Според ресорния министър можем да очакваме тази зима предимно чужденци от близките балкански държави

Николова: Разчитаме българите да спасят и зимния сезон

Снимка: Красимир Свраков

1772 ~ 1 мин. четене

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния, каза министърът на туризма Марияна Николова в ефира на БНТ. Тя посочи статистически данни според които над 900 хил.  българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2.7 млн., като чужденците са 1.1 млн.

По думите й е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм. Марияна Николова очаква през зимните месеци чужденците, които идват на почивка у нас да бъдат предимно от близките балкански държави.

Относно мерките, които правителството предприема за подпомагане на бизнеса, министърът обясни, че социалните мерки са на стойност над 2.2 млрд. лв. И допълни, че  първоначално бизнесът е имал резерви за прилагането на мярката 60/40, но сега вече я възприемат и подкрепят.

Тя припомни, че антикризисната мярка вече е удължена до края на годината, като е възможно да бъде продължена и до 2021г. „Логиката е запазване на работниците и подкрепа на бизнеса“, коментира Николова.

Подкрепи Economic.bg