Nissan призна за измами с емисии

Компанията не разкрива подробности колко автомобила са засегнати

Nissan призна за измами с емисии

Снимка: Twitter

424 ~ 1 мин. четене
Nissan Motor Co обяви днес, че е открила нарушения, свързани с емисиите на отработени газове и икономията на гориво при окончателните инспекции на превозните средства в повечето от заводите си в Япония.

Японският автомобилен производител обяви в изявление, че средата за изпитване за емисии и икономия на гориво не съответства на изискванията и че докладите от инспекциите се основават на изменени измервания.

Nissan заяви, че ще предприеме подходящи действия, за да предотврати подобни случаи в бъдеще, съобщава Ройтерс.

Японската автомобилна компания не разкри колко автомобили са засегнати от промяната на данните и дали това включва и превозни средства, произведени извън Япония.

Компанията заяви, че е проверила "надеждни" данни и потвърди, че всички автомобили, с изключение на спортния автомобил GT-R, отговарят на японските стандарти за безопасност. Не се обяснява защо GT-R е изключен, допълва Би Би Си.

Акциите на компанията паднаха с над 4,5% на борсата след съобщението.

Признанието на Nissan идва след огромния скандал за измама с отчитането на вредни емисии на дизеловите коли на германския автомобилен производител Volkswagen, станал популярен като Дизелгейт.

Миналия месец германските прокурори наложиха на компанията глоба от 1 милиард евро заради продажбите на над 10 милиона автомобила в периода между средата на 2007 г. и 2015 г., в които е инсталиран софтуер, отчитащ грешно емисиите.
Подкрепи Economic.bg