Nissan спира работа в САЩ за 2 дни в началото на 2020 г.

С цел икономии

Nissan спира работа в САЩ за 2 дни в началото на 2020 г.

Снимка: Unsplash

Nissan планира да спре работа в САЩ за два дни в началото на 2020 г. Новината бе съобщена първо от Motor1.com, а CNN Business потвърди информацията от производителя на автомобили. 

Спирането ще засегне всички работници – както редовно назначените, така и почасовите. Освен това ще затворят и производствените мощности, и корпоративните офиси. На служителите няма да бъде платено за тези два дни (2 и 3 януари) на спряна работа. 

"Вече сме взели мерки за точното определяне на нашите операции в Северна Америка, но това е само за да оптимизираме нашите бизнес резултати и конкурентоспособност", заяви говорител пред CNN Business.

Дилърите на Nissan – предприятия, независими от автомобилния производител, няма да бъдат засегнати от спирането.

Междувременно автопроизводителят в момента наема приблизително 14 500 души в своите американски операции.

2019-а беше тежка година за втория по големина автомобилен производител в Япония след скандала с председателя Карлос Гон, който е обвиняем за финансови измами. Nissan отчете голям спад на печалбата и приходите през май, което тогавашният изпълнителен директор Хирото Сайкава определи като "дъно".

След това през юли компанията обяви, че планира да съкрати 12 500 работни места по целия свят и да намали продуктовата си гама с най-малко 10% до края на фискалната 2022 година.

Миналия месец Nissan сви прогнозата си за продажби за годината след поредното тримесечие на по-слаби печалби, което отбеляза спад от 70%. Компанията заяви, че очаква да продаде 5.2 милиона автомобила за фискалната година, която приключва през март 2020 г. – това е 5.4% по-малко от това, което първоначално е предвиждала.
Коментари: 0