Няколко министри вече са под карантина заради контакт с Борисов

Министър-председателят продължава да изпълнява задълженията си и засега не се налага вицепремиер да го замества

Няколко министри вече са под карантина заради контакт с Борисов

Снимка: Красимир Свраков

Лицата, които са били контактни с премиера Бойко Борисов през последните няколко дни, са в процес на налагане на карантина. Сред тях са и няколко министри – енергийният Теменужка Петкова, транспортният Росен Желязкова, здравният Костадин Ангелов и зам.-външният Георг Георгиев. 

Борисов е уведомил за положителния си Covid-19 тест представителни лица от американското посолство и представителите на американската делегация, с която се срещна в петък и на която бе подписана декларация за разбирателство в областта на 5G мрежите.

Карантинирани също така ще бъдат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, началникът на политически кабинет на Борисов Деница Желева, както и Севдалина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Премиерът Борисов продължава да изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с министрите от кабинета, предаде пресцентърът на Министерски съвет. Засега не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на министър-председателя.

Коментари: 0