НКЖИ дава под наем ресторант в центъра на София срещу 3.21 лв./кв. м

Средните цени на наемите на заведения се движат между 5 и 8 евро за квадрат

НКЖИ дава под наем ресторант в центъра на София срещу 3.21 лв./кв. м

Снимка: Красимир Свраков

1800 ~ 2 мин. четене
Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура“ (ДП НКЖИ) обяви, че отдава под наем бившия ресторант „Локомотив“ в центъра на София на търг с тайно наддаване. Обектът се намира в административната сграда на „Холдинг БДЖ“ на ул. „Иван Вазов“ 3 в столицата.

Помещението е с обща площ 642,89 кв. м и се състои от търговска част (зала, спомагателни помещения, баня и тоалетни) с площ 445,22 кв. м и склад, който е 197,67 кв. м. Важно е да се отбележи, че помещенията се отдават за „клуб-ресторант“, какъвто си беше и преди години, когато имаше реноме и беше често посещаван от политици и известни личности.

Търгът ще се проведе в петък, 4 септември, в централния офис на ДП НКЖИ на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 110, недалеч от Централна гара, София. Обявената  начална тръжна месечна наемна цена за целия ресторант е 2 066 лв. без ДДС, от които 1 700 лв. са за търговската част с площ 445,22 кв. м, а 366,00 лв – за склада с площ 197,67 кв. метра.

Това прави месечен наем от 3.82 лв. на кв. метър за търговската част и 1.85 лв. за складовата част, или средно 3.21 лв. на кв. метър за целия бъдещ клуб-ресторант. Още по-лесно е да се провери по публикуваните в момента стотици обяви за отдаване под наем на заведения за обществено хранене не само в централните части на столицата, но и в по-далечни квартали, че средните наеми се движат между 5 и 8 евро за квадратен метър – което е средно между 3 и 5 пъти повече от обявените от НКЖИ.

Остава да се надяваме, че на търга ще бъде постигната реална пазарна цена, от която държавната НКЖИ да печели за благото на хилядите си служители. Преди това обаче участниците в търга трябва да закупят тръжната документация срещу 100 лв., както и да внесат до 28 август депозит за участие, равен на обявената начална тръжна цена – 2066 лв.

Подкрепи Economic.bg