Нов взрив в завод „Арсенал“, има жертва (обновена)

Експлозията е станала късно снощи

Нов взрив в завод „Арсенал“, има жертва (обновена)
252 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

53-годишен мъж загина при експлозия в цех на оръжейния завод „Арсенал” в Мъглиж, съобщи БГНЕС. Взривът е станал при работа с пресоваща машина снощи около 22:30 часа.

Причина за смъртта му е възпламеняване на взривното вещество хексоген. Свидетел на инцидента става 35-годишната му колежка, която е откарана в казанлъшката болница в силен шок. След преглед тя е освободена. Няма данни за други пострадали.

Пострадалият веднага е бил откаран в центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Цяла нощ лекарите са се борили за живота му, но в крайна сметка той е починал. Загиналият работник е от Стара Загора и отскоро работи във военния завод, съобщи БНТ.

Шефът на ОДМВР – Стара Загора Николай Кирков каза пред bTV, че е започнало разследване на инцидента. По думите му няма материални щети и други пострадали при взрива.

„Една от причините може би е неспазване на техниките за безопасност от самия работник”, посочи той.

Води се разследване по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Това е втората експлозия във фабриката, която взема жертви. В края на април 2 души загинаха, а 1 беше ранен при взрив в барутния склад на „Арсенал”. Все още се работи по изясняване причините за инцидента.

Подкрепи Economic.bg