Нова платформа свързва IT кадри с компании

В платформата вече участват над 40 компании, които дори да нямат позиция за вас може да я създадат

Нова платформа свързва IT кадри с компании
Автор: Александра Сотирова

Новата платформа Preferrlas ще свързва IT кадри и компании в България. Тя започва работа от днес и цели чрез верифицирани бази от данни да намали субективизма и сведе до минимум възможността за разминаване на очакванията между кадрите и компанията, като по този начин допринесе за ползотворното и дългосрочното им сътрудничество.

Поради тенденциите на пазара, а именно много отворени работни места и недостатъчно IT кадри, платформата обръща подхода с акцент към IT индустрията. Специалистите от Preferrlas искат да избягат от традиционния модел за подбор на служители и чрез технологиите днес успяват да създадат платформата, която търси за даден кадър 5-те най-подходящи компании, съпоставяйки богата база с данни от профили на компании.

Така през сайта на Preferrlas може да посочите своите умения или желания за работа и до две седмици да получите 5-те най-добри предложения за вас. Времето за подготовката им е до две седмици като засега процесът се движи почти изцяло от хора, но плановете са в следващите месеци той да се автоматизира.

В платформата вече участват над 40 компании, които не е сигурно, че ще ви наемат, но ако преценят, че вие сте подходящ кадър може да отворят нова позиция за вас, обясниха пред Economic.bg от екипа. Те ни разясниха, че сред тези тях има чуждестранни фирми, както и средни и бутикови, които засега са най-активни в платформата.

Инструментът е създаден от български софтуерни разработчици, които в продължение на последните 6 месеца успяват да реализират платформата. Заради спецификата на материята в проекта работят 15 софтуерни разработчици със солиден опит в оценката и наемането на кадри, които ще консултират безплатно кандидатите относно тяхното професионално развитие.

Плановете на екипа са оптимистични и освен че те очакват до края на годината да работят с над 100 компании, в близко бъдеще българската идея цели да излезе и на чуждестранния пазар като първите държави ще са Полша и Германия.

Коментари: 0