Нова програма на Visa финансира със $100 000 жени предприемачи

Срокът за кандидатстване във \"Visa Everywhere Initiative (VEI): Women\'s Global Edition\" е до 14 април

Нова програма на Visa финансира със $100 000 жени предприемачи
Автор: Божидара Иванова
Visa обяви началото на първата програма Visa Everywhere Initiative (VEI): Women's Global Edition, фокусирана върху жени предприемачи от цял свят, които имат възможността да се изправят пред предизвикателства в областта на финтех индустрията и социално-икономическото въздействие и да спечелят награда от 100 000 долара (175 хил. лв.). 

Програмата Visa Everywhere Initiative съществува от 2015 г. и предоставя нестандартни решения на предизвикателствата, пред които са изправени търговията и разплащанията. През 2019 г. програмата за първи път ще премине от регионално насочени събития към световни.

Компаниите с една жена основателка могат да представят своите решения за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени финтех индустрията и социално-икономическото въздействие. При предизвикателствата във финтех индустрията дамите трябва да покажат как би могло дадено решение да помогне за трансформиране на потребителския или търговския опит за разплащане на местно, регионално или глобално ниво. 

За социално-икономическото въздействие жените предприемачи трябва да покажат как те могат да влияят върху него чрез подкрепа за устойчиви и равнопоставящи средства за живот и подпомагане на местните или регионалните икономики. 

Участниците в програмата ще бъдат разделени на 6 региона - Северна Америка, Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеански регион, Европа (с изключение на Франция), Франция, Африка/Близък Изток. Всеки регион ще изпрати по един победител за всяко от предизвикателствата на финала в Париж. 

Подаването на документите за участие стартира на 6 март, а крайният срок е до 14 април. През май ще бъдат избрани регионалните финалисти, а на 7 юни ще се проведе международният финал в Париж по време на първата седмица на Световната купа за жени на ФИФА 2019 във Франция. 

Финалистите ще имат възможност да работят с партньори на Visa, които са част от глобалната мрежа на компанията, както и да представят проектите си на живо, след което ще бъдат определени победителите. Най-добрите решения ще получат награден фонд от 100 000 долара за всеки победител в предизвикателството, заедно с експертно наставничество, достъп до клиенти и огромната мрежа от партньори на компанията. 
Коментари: 0