Нова тапа в столицата заради разширението на \"Черни връх“

Движението на градския транспорт в района се променя

Нова тапа в столицата заради разширението на \

Затварят участък от столичния булевард „Черни връх“ заради разширението му. От днес до 19 декември се забранява движението в двете посоки по булеварда в участъка от ул. „Тодор Каблешков” до ул. „Акад. Иван Буреш”. Шофьорите могат да ползват обходни маршрути през Зоологическата градина.

Заради ремонта се променят и маршрутите на автобусните линии 64, 66, 93, 98, 122.

Автобус № 64 ще се движи от кв. „Драгалевци”, по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх” скъсена до кръговото на Околовръстен път и обратно по същия маршрут. 

Движението на
Автобус № 66 се променя от кв. „Драгалевци”, надясно по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, наляво по Околовръстен път, надясно по бул. „България”, надясно по ул. „Тодор Каблешков” до обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” и обратно по маршрута. 

Маршрутът на
 Автобус № 93 ще е от кв. „Драгалевци”, надясно по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, наляво по Околовръстен път, надясно по бул. „България”, надясно по ул. „Тодор Каблешков” до обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” и обратно по маршрута. 

Автобус № 98 ще се движи по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, надясно по Околовръстен път, наляво по бул. „Симеоновско шосе, по ул. „Стоян Михайловски, площад „Велчова завера, бул. „Свети Наум”, наляво по бул. „Черни връх”, наляво по бул. „Никола Вапцаров”, по бул. „Пейо К. Яворов”, надясно по бул. „Стоян Михайловски”, бул. „Симеоновско шосе” и обратно по маршрута си. 

Автобус № 122 ще е с маршрут от обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” по ул. „Тодор Каблешков”, наляво по бул. „България”, наляво по Околовръстен път, надясно до Лифт Симеоново и обратно по маршрута. 

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки с изключение на автобусите от линия № 66. Те ще спират на спирки с код: 1456 „Разклона за кв. Драгалевци” с код: 2597 „ж.к. Водолей“ и на кодове: 0599 и 0600 „ж.к. Гоце Делчев” в променения участък. 

След реконструкцията ще има по две ленти за движение във всяка посока плюс една средна за левите завои.

Коментари: 0