Нови рекорди на Уолстрийт

Златото обаче поевтиня след леко увеличаване на доходността на 10-годишните щатски облигации

Нови рекорди на Уолстрийт

Снимка: Unsplash

392 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

В предпазлив ден на търговия, в който индексните фючърси бяха на червено преди началото на сесията, американските фондови пазари отчетоха нови рекорди. Dow Jones се задържа над кота 35 000, след като напредна с 0.24%. С толкова се увеличи и S&P 500. NASDAQ направи нов връх, покачвайки се с 0.03% до 14 840, подпомогнат от оптимизъм покрай очакваните по-късно тази седмица приходни отчети за второто тримесечие на редица компании, сред които Apple, Microsoft, Facebook и Amazon. В Европа немският DAX се понижи с 0.32%, като с минималните 0.03% същото направи и FTSE 100.

Нефтът отчете малък ръст за деня, след като цените на WTI поскъпнаха с 0.17%, търгувайки се за 72.19 USD за барел. Златото поевтиня след леко увеличаване на доходността на 10-годишните щатски облигации – тройунция се търгува за 1 797 USD.

Акценти днес

Икономически данни – жилищните цени в САЩ

Вторник вниманието е насочен към отвъд Океана, където в следобеда ще разберем редица данни свързани с цените на жилищата в Щатите, както и промените в нивата на потребителско доверие.

Инструмент на фокус

Alibaba

Акциите на компанията се намират в сериозен низходящ тренд, чийто край не може да бъде предвиден, главно поради нестихващите проблеми откъм фундамента на лидера в сектора на услугите. Наскоро цената дори падна доста под 20 ЕМА, но задържането в препродадените територии на RSI индикатора биха окуражили купувачите на сегашните нива. Допълнително, в момента се намираме в зона на локална подкрепа, а ако наблюдаваме пробив надолу то тогава нивата около 175 USD биха били следващото изпитание за цената.

USD/CHF

След като успя да осъществи истински, а не фалшив пробив на нива около 0.9050, валутната двойка се радваше на възходящ тренд, но след няколко опита не можа да пробие позната съпротива в подножието на 0.9300. Продължаването на възхода беше отблъснато няколкократно, а в допълнение RSI индикатора също ни показва, че се намираме в прекупената територия, когато стигнем тези стойности. Движения надолу около 50-периодната пълзяща средна би трябвало да се приемат като началото на мечи тренд, особено имайки предвид, че това засега е и подкрепа на двойката.

Copper

Най-близкият фючърсен контракт на медта напредна доста през последните 3 сесии, но все още не е излязъл от низходящия си тренд. Наблюдаваме пробив на формиралата се съпротива от 50-периодната експоненциална пълзяща средна, но и тестване на друга позната съпротива около сегашните стойности. Пробиване на тази съпротива би сигнализирало устрем и тестване на предишните върхове около 475 USD. Линиите на MACD индикатора се пресякоха наскоро в полза на бичи настроените, но връзката за момента е прекалено слаба, за да покаже със сигурност продължението на възходящия тренд.

S&P 500

Макар и с леки забавяния по пътя, широкоспектърният индекс на Щатите не може да намери повод да прекъсне възхода си от още преди началото на годината. Оптимизмът сред инвеститорите е голям, а и дори да се намерят мечи търговци, то всяка корекция бива възпряна при 50 ЕМА, а вече и при кота 4 300. След всеки нов връх виждаме все пак корекция, или най-малкото обиране на печалбите, а факта, че се намираме в прекупени стойности според бавния Стохастик също е сигнал, че скоро е възможно да видим няколко дни в червено.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg