Ново отстъпление на долара след слаби данни

Американските облигации нарастваха заради слаби данни от икономиката

Ново отстъпление на долара след слаби данни
212 ~ 2 мин. четене

Валутен пазар

Каквито и положителни настроения да е имало след петъчния по-добър от очакваното резултат за БВП в САЩ, те изчезнаха вчера при нови слаби данни за икономиката и преди утрешната реч на председателя на Фед Джанет Йелен.

Доларът беше продаван срещу всички валути, но търговията като цяло беше по-слаба от обикновеното.

Въпреки слабостта на петрола, канадският долар, норвежката крона и мексиканското песо увеличиха печалбите си от сутринта.

Доклад от миналата седмица показа, че налице е ново увеличение на позициите в австралийския долар. В същото време спекулантите са намалили залозите срещу еврото. Атаките в Брюксел изглежда са дали нови аргументи за увеличаване на продажбите на стерлинга, тъй като се увеличава вероятността за излизане на Великобритания от ЕС.


Лихви

Американските облигации получиха сила от нова серия от слаби данни от САЩ. По-специално по-малките от очакваното потребителски разходи и инфлация накараха пазара  да намали залозите за увеличение на лихвите през юни от шанс за такова действие от 42% до 38%.


Суровини

Златото днес нарасна по време на азитската сесия след първоначалния спад. Търсенето на жълтия метал от фондове все още е силно след спада на цената с 4% този месец. Покупките на централни банки също са силни, въпреки вече по-високите цени от началото на годината.

Цената на медта не успя да пробие 200-дневната пълзяща средна. По всичко изглежда, че търсенето от физическия сектор в Китай не е толкова силно.

Двата контракта на петрола се търгуваха миналата седмица в рейндж между 39 и 41 долара за барел.


Капиталови пазари

Капиталовите пазари бяха спокойни, докато повечето европейски борси останаха затворени, а търгуваните обеми на отворените бяха слаби. На Уолстрийт борсовите индекси останаха почти без промяна преди речта на председателя на Фед Джанет Йелен, позиционирането в края на месеца и очаквания от всички в петък доклад за трудовата заетост в САЩ през месец март.

Коментари: 0