Ново поколение камиони бе представено на TRUCK EXPO 2021

То напълно отговаря на последните разпоредби на ЕК за товарните автомобили

Ново поколение камиони бе представено на TRUCK EXPO 2021

Снимка: TRUCK EXPO

1060 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Ново поколение камиони, което напълно отговаря на последните разпоредби на Европейската комисия, бе представено на специално събитие в рамките на TRUCK EXPO 2021. Машините следват изискванията за масите и размерите на товарните автомобили, насочени към намаляването на емисиите, пътната безопасност и комфорта на водача.

DAF бе първият от европейските производители, който представи камиони с атрактивен и аеродинамичен дизайн, използвайки допълнителната свобода, предлагана от новите нормативи. Производителят от Айндховен обещава водеща в класа горивна ефективност, безопасност и комфорт на водача.

Следващото поколение XF се отличава с изцяло нов дизайн на кабината с удължение от 160 мм отпред, което подобрява аеродинамиката и намалява значително разхода на гориво и въглеродните емисии. Видимостта е подобрена благодарение на голямото предно стъкло, новата форма на страничните огледала и странично стъкло във вратата на пътника. Вътрешната височина в кабината на новия XF е между 1900 и 2075 мм, в зависимост от това къде е застанал водачът.

В допълнение към XF, DAF представи и ново поколение XG и XG+, създавайки нов пазарен сегмент от най-висок клас, който се възползва максимално от последните правила за масите и размерите. Освен удължението отпред със 160 мм и двата модела разполагат с не по-малко от допълнителни 330 мм в задната част на кабината за още повече пространство за работа, живот и сън. Интериорът на кабината DAF XG предлага вътрешна височина не по-малко от 1 980 до 2 105 мм, а новият XG+ - най-модерният модел на DAF - 2220 мм.

Изложението се провежда в рамките на 10 - 12 юни с участието на над 50 фирми изложители. Върху 12 хил. кв.м изложбени и сервизни площи и още толкова тест драйв зона, са представени над 150 eкспоната. Има повече от 20 автомобилни премиери за България. Събитието бе открито от служебния транспортен министър Георги Тодоров, който подчерта, че спирането или ограничаването на международния трафик на пътници и товари е пагубно за икономиката на всяка държава.

Economic.bg е медиен партньор на събитието.

Подкрепи Economic.bg