Новооткритото Ларго протече

Античен комплекс \"Сердика\" струва над 15 милиона лева

Новооткритото Ларго протече

Снимка: Стоян Йотов

Две седмици, след като бе открито, столичното Ларго протече след първите по-обилни дъждове в София. Проектът Античен комплекс "Сердика"струва над 15 милиона лева и се разделя на две части: зоната на площад „Независимост”, с площ 4 850 кв. м., и зоната под бул. „Мария Луиза”, с площ 3 150 кв. м., пише Offnews.

Няколко теча са избили именно в зоната под площад „Независимост”, като водата тече от тавана, по стените и носещите колони. Компрометирана е мазилката на местата, засегнати от влагата. Единият от трите купола над археологическия обект също е протекъл.

От Министерството на културата признават, че течът е заради лошото време и обещават, че фирмата изпълнител ще се погрижи за ремонта на чисто новия обект за своя сметка, тъй като е в гаранция.

При втори голям обект на Министерството на културата се появяват проблеми малко след откриването му. Такъв бе случаят и с "Квадрат 500", при който гражданин алармира, че мазилката в две от залите на ремонтирания за над 27 млн. е паднала месец след откриването му.

Коментари: 0