\"Няма как 12 хил. души да се противопоставят на 3.5 млн.\"

Депутатите са длъжни да се съобразяват с волята на народа, заяви Слави Трифонов

\

„Няма как 12 хил. души да се противопоставят на 3 милиона и половина“. Така шоуменът Слави Трифонов коментира резултатите от преброяването след срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров.

„За кое друго нещо са гласували 3.5 млн. души? Как да пренебрегнем тези хора? Какво да кажа на хората, които ме гледат – вие не съществувате ли? Вашето мнение не е важно?“, попита риторично шоуменът.

Трифонов беше категоричен, че няма да се съгласи със въвеждането на смесена избирателна система, тъй като гражданите са заявили, че искат мажоритарна. Той отново подчерта, че депутатите „не са богоизбрани“ и са длъжни да се съобразят с волята на народа.

Шоуменът дълго е разговарял с главния прокурор по време на срещата им. „Установихме, че сме на много близки позиции за това, което се случва в държавата и за референдума“, коментира Трифонов и добави, че е поканил Сотир Цацаров да гостува в шоуто му. Той обясни, че е занесъл на главния прокурор папка с нарушенията, които са включени в жалбата на инициативния комитет до ВАС.

Като нарушение Трифонов посочи, че са раздадени 350 хил. плика по-малко, а в закона се посочва, че при референдум се брои плика. „12 хил. гласа по-малко, т. е. 350 хил. плика по-малко“, каза шоуменът.

Запитан дали изборните правила могат да бъдат променени още за следващия вот, Слави отговори, че "има достатъчно време тази промяна да стане още за следващите избори“, заяви той. 

Коментари: 0