ОББ е с нов главен изпълнителен директор

До рокадата се стигна, тъй като Петър Андронов влезе в Управителния съвет на KBC

ОББ е с нов главен изпълнителен директор

Снимка: ОББ

2831 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Третата по големина банка в България – Обединена българска банка – има нов главен изпълнителен директор. Начело на финансовата институция сега застава Питър Рубен, който след одобрението от Българската народна банка официално бе вписан в Търговския регистър.

Белгиецът започва кариерата си през 1991 г. и е заемал различни ръководни позиции във Великобритания, Испания и Франция. Преди идването си в България, той е главен изпълнителен директор на KBC Ирландия.

До рокадата се стигна, тъй като доскорошният Петър Андронов влезе в Управителния съвет на KBC на поста главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“. Той отговаря за бизнеса на групата в четири от основните ѝ пазари – България, Унгария, Словакия и Ирландия. В тази връзка Андронов вече зае позициите на председател на съветите на директорите на K&H Банк и K&H Застраховане в Унгария. В новото си назначение Андронов застана начело и на борда на директорите на KBC Асет мениджмънт.

С официалното вписване в Търговския регистър Андронов пък става и председател на Надзорния съвет на ОББ, като наследява на тази позиция Люк Попелиер.

Подкрепи Economic.bg