Обединеното кралство ще се отвори отново поетапно

Досега Великобритания е дала първа доза ваксина на 17.2 милиона души

Обединеното кралство ще се отвори отново поетапно

Снимка: БТА

2549 ~ 1 мин. четене

Великобритания регистрира по-малко случаи на по-инфекциозния южноафрикански вариант на коронавирус и ще излезе от блокирането на етапи, за да се увери, че това няма да се промени, заяви министърът на здравеопазването на страната Мат Ханкок.

Ден преди премиерът Борис Джонсън да изложи плана си за облекчаване на ограниченията в Англия, Ханкок каза, че има и ранни данни, които показват, че по-бързото от очакваното въвеждане на ваксините намалява предаването и облекчава натиска върху болниците.

Великобритания е на пето място в света по жертви на COVID-19 със 120 365 смъртни случая, но ранният опит за осигуряване на масови доставки на ваксини означава, че всеки трети възрастен вече си е сложил първата доза и ежедневната смъртност е започнала да спада.

Ханкок каза, че като цяло Обединеното кралство е регистрирало около 300 случая на по-инфекциозния южноафрикански вариант на болестта, който причинява COVID-19.

„Последните данни показват, че има около дузина нови, така че много, много по-малък брой.“

Великобританиия също така въведе хотелски карантини, за да предотврати разпространението на вируса.

Досега Великобритания е дала първа доза ваксина на 17.2 милиона души, над една четвърт от 67-милионното си население и изостава само от Израел и Обединените арабски емирства.

Подкрепи Economic.bg