Обикновен смартфон? Не, пистолет

Устройството се продава за 395 долара и е много ефективно при самозащита

Обикновен смартфон? Не, пистолет
4442 ~ 1 мин. четене

Американска компания конструира сгъваем пистолет, маскиран като смартфон, съобщава Daily Mirror. 

Търговската марка на оръжието е Ideal Conceal Gun. Пистолетът е с 2 цеви и когато е затворен, неговият спусък се скрива в кутийката на „смартфона“. Той е пълно копие на мобилен телефон - на задния панел се вижда камерата му, има и жак за слушалки.  

Производител е компанията Ideal Conceal от щата Минесота и в момента тя очаква патентно одобрение за артикула. Фирмата твърди, че тъй като смартфоните са навсякъде, пистолетът "лесно ще се слее с днешната среда", позволявайки на собственика си да го пренася, без никой да предполага, че носи оръжия.

Противниците на оръжията в САЩ обаче далеч не реагираха толкова позитивно. Те определиха новия продукт не само като опасен, а и като безотговорен. С него биха могли да се прострелят деца, ако попадне в ръцете им и го вземат за смартфон.

Фирмата-производител рекламира пищова-смартфон като ефективно средство за самозащита и защита на семейството ви.  "Гениално проектиран да прилича на смартфон, но с едно кликване на предпазителе, той се отваря и е готов да стреля", гордо заявяват от фирмата. Устройството ще се продава за 395 долара.

Подкрепи Economic.bg