Обучения на заети лица с ваучери

Финансовият ресурс за втория прием е в размер на близо 19 млн. лв.

Обучения на заети лица с ваучери
740 ~ 1 мин. четене

Агенцията по заетостта стартира нов разширен прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Процедурата дава възможност на работещите за професионални обучения, както и такива за дигитална компетентност и чужд език. Финансовият ресурс за втория прием е в размер на близо 19 млн. лв., като се очаква с планираните средства още 30 хил. заети лица да повишават квалификацията си. По процедурата могат да участват работещи на трудов договор извън държавната администрация със средна или по-ниска степен на образование без значение от възрастта им, както и хора с висше образование, навършили 55 години.

„В период на висока заетост фокусираме усилията си към работещите с по-ниска степен на образование с възможност да повишават квалификацията си или да придобият ключови компетенции“, казва Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика.

Желаещите да участват могат да подават своите заявления в работни дни между 8:30 и 17:00 часа, както по електронен път, така и на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната. Процедурата „Ваучери за заети лица“ се реализира по ОП РЧР с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд. Общият бюджет е 50 млн. лева. Процедурата се изпълнява от Агенцията по заетостта. Повече информация за операция Ваучери за заети лица“ можете да откриете на https://www.az.government.bg/pages/vaucheri-za-zaeti-lica/.

Коментари: 0