Очакваното споразумение САЩ-Китай свали цената на златото

Цената на петрола срещна съпротива при 58.10 долара за барел във вторник

Очакваното споразумение САЩ-Китай свали цената на златото

Снимка: Pixabay

1328 ~ 2 мин. четене

Във вторник се наблюдава волатилна търговия на световните борси, през която JP Morgan поведе банковия сектор към печалби на фона на силните финансови отчети за Q4 на 2019 година. Индустриалният индекс Dow Jones се покачи до 28937.72 пункта , докато S&P 500 и Nasdaq Composite се разделиха съответно със 0.15% и 0.24% до 3283.15 и  9251.33 пункта. Европейските индекси завършиха на положителна територия, след като немският DAX напредна с 0.04 до 13456.49 пункта.

Лондонския индекс FTSE 100 се изкачи с 0.06% над линията на отваряне до 7622.35 пункта. Цената на златото се понижи до 1546.35 долара за тройунция след подписването на търговското споразумение между САЩ и Китай, което успокои пазарите. Среброто поевтиня с 0.89% до $17.80, докато паладият поскъпна до рекордните 2191.60 долара. Цената на петрола срещна съпротива при 58.10 долара за барел във вторник, което ограничи низходящото движение. 

Акценти днес

Запаси на петрол

Икономическият календар през деня ще бъде изключително натоварен, включваш данни за Великобритания, еврозоната и САЩ. От 17:30 часа ще бъдат публикувани данните за запасите на петрол в САЩ, което е важен индикатор за баланса между търсене и предлагане. След като последните дни цената на петрола рязко се понижи инвеститорите ще следят внимателно данните за запасите.

Инструмент на фокус - BMW AG

Акциите на немския производител на автомобили се намират в период на консолидация от ноември месец миналата година. След като вече 50 дневната средна достигна ценовото равнище очакваме възстановяване на основния възходящ тренд, за което е нужен пробив над зоната на съпротива.

USD/CAD

Вторият опит за поскъпване на валутната двойка се оказа неуспешен, при което се формира по-нисък връх под нивото на съпротива 1.31. Това ни показва, отслабване на възходящото движение и вероятно обръщане. Сигнала за продажба ще имаме при засилване на продажбите, при което има пробив под зоната на съпротива. Целта при формиране на сигнал е достигане до минимумите около 1.2950.

OilUK

Петролът сорт Брент започна да покрива част от загубите, но корекцията изглежда лимитирана до от канала, в който се движи цената. При евентуален пробив над горната граница на канала следва следваща зона на съпротива под $66, която също би ограничила цената от евентуално поскъпване. Възможност за влизане в къса позиция ще имаме при нивата на съпротива, като ще следим за обръщащи свещи и формации.

Nikkei 225

Японският индекс се повиши до максимумите от края на 2019, но очакваме формиране на корекция. Причина да смятаме, че индексът ще понижи стойността си е спада на обемите в хистограмата на фона на покачващите се подвижни средни от индикатора MACD. Това несъответствие често предсказва обръщане на тренда. За да е валидна прогнозата ни трябва да видим спад на индекса под 23000 пункта.

Коментари: 0