Ограниченията засегнаха продажбите на Jumbo в България и Румъния

Това ще забави отварянето на нови обекти

Ограниченията засегнаха продажбите на Jumbo в България и Румъния
3212 ~ 2 мин. четене
Гръцкият търговец на играчки Jumbo заяви, че ограниченията, налагани от властите в Румъния и България срещу разпространението на коронавируса, се отразяват на продажбите му в тези страни и могат да забавят отварянето на нови магазини, пише SeeNews.

"Мерките за ограничаване на движението на гражданите в България и Румъния, съчетани с решението за затваряне на магазини, работещи в търговски центрове, влияят драматично на продажбите в тези страни", заяви компанията в прессъобщение.

В резултат на това е разумно да се предположи закъснение при отварянето на нови магазини, които трябваше да влязат в експлоатация до декември 2020 г. Групата обаче заяви, че няма да се отклонява от дългосрочната си стратегия за разширяване на своята мрежа.

"Внезапното, неочаквано и насилствено прекъсване на многогодишната щафета на последователни положителни финансови години ще се забави поради пандемията, но няма да спре инвестиционната програма на Jumbo Group", заявиха от компанията.

Jumbo Group има 52 магазина в Гърция, 5 в Кипър, 9 в България и 14 в Румъния.

На 13 март правителството на Гърция издаде решение за спиране на работата на поредица магазини за търговия на дребно, търговски центрове и други места за обществено събиране с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Подобно решение е издадено и от кипърското правителство, отбеляза търговецът на играчки.

Мерките, предприети от правителствата за борба с разпространението на пандемията, се отразиха на празничния сезон около Великден, който традиционно представлява 12% от годишните продажби. Всеки месец от блокирането представлява приблизително 5% от годишните продажби, добави Jumbo.

През октомври Jumbo заяви, че планира да отвори хипермагазин с площ 12 000 кв.м в Крайова, в Южна Румъния, до края на 2020 г. През ноември 2019 г. Jumbo откри такъв хипермагазин в централния град Брашов.
Коментари: 0