По разпореждане на Борисов щабът спира традиционните брифинги

Говорителят на щаба ще изнася само данните за новите заразени, излекувани и починали

По разпореждане на Борисов щабът спира традиционните брифинги
9118 ~ 1 мин. четене

Националният оперативен щаб спира да дава брифинги в традиционния си вид по нареждане на премиера Бойко Борисов. Като причина е посочена надигащата се критика към този модел на информиране на обществото и мнението на правителството, че обществото вече е достатъчно добре информирано за заплахите от коронавируса.

Говорителят на щаба доц. Димо Димов ще изнася само данните за новите заразени, излекувани и починали по време на пандемията.

В дългосрочен план се предвиждат два сценария за развитие на пандемията. Като първи сценарий се разглежда 7 малки нови вълни последователно в рамките на две години. Втори сценарий е по-голяма вълна през есента и зимата на 2020 г. и последващи една или повече по-малки вълни през 2021 г.

47 нови случая на коронавирус у нас са установени за последното денонощие  – общият брой на заразените е 1588 (увеличение 3%). Активните случаи са 1232. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Първи случай на заразен е регистриран в Разград. Досега в областта нямаше заразени с коронавируса. Починалите за последните 24 часа са трима. Един в Смолян – мъж на 64 г. с придружаващи заболявания и два случая от МБАЛ Сливен – мъж на 65 г. с белодробно онкологично заболяване и първи случай на починал лекар – жена на 43 г. от Многопрофилната болница в Сливен. 

Коментари: 0