Oppo вкарва селфи камерата директно под екрана

Китайският производител показа видео на своята разработка

Oppo вкарва селфи камерата директно под екрана
Производителите на телефони всячески се опитват да се разграничат от останалите на пренаситения пазар, а един от най-често задаваните въпроси в тази надпревара е свързан с подобряването на селфи камерата. Последната мода доведе до позиционирането на предните фото системи в специално обособен прорез, целящ отнеме колкото се може по-малко пространство от дисплея. Сега китайският производител Oppo излиза с друго предложение – предна камера, вградена в дисплея. 

В понеделник компанията показа видео в Twitter. От него личи, че телефонът на марката разполага с дисплей без каквито и да е прорези, за разлика от iPhone или Samsung.  

„Първи преглед на нашата под-екранна селфи камерна технология“, написаха от Oppo в официалния си профил в социалната мрежа.  

По думите на зам.-председателя на Oppo Брайън Шен, е трудно камерата в екрана да е също толкова ефективна, колкото тези в досегашните телефони. Това обаче е стъпка в правилната посока, казва още той в китайската социална мрежа Weibo, цитиран от CNET. 

Последният телефон на Oppo – The Reno, също се появи без прорези по дисплея. Селфи камерат при него обаче е изскачаща отгоре. Скоро компанията се очаква да пусне и 5G версия на модела. 

От Oppo не казат кога ще телефонът с камера в дисплея ще бъде пуснат на пазара. 
Коментари: 0