Организираните екскурзии се преустановяват до 13 април

Заповедта е издадена от Министерство на турзима днес

Организираните екскурзии се преустановяват до 13 април

Снимка: Economic.bg

1840 ~ 1 мин. четене
До 13 април се преустановяват всички организирани екскурзии. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на туризма Николина Ангелкова. 

"Издадох заповед от днес до 13 април да бъдат преустановени всички дейности по Закона за туризма, основно вътрешен и изходящ туризъм с цел екскурзия", каза министърът.

Тя подчерта, че в тази ситуация да се пътува с цел туризъм е много безотговорно, но се вижда, че въпреки призивите на правителството, "само на добра воля не се получава".

От думите й стана ясно, че и в момента 483 наши сънародници са на екскурзия в чужбина, а са заминали през март месец до дестинации като Египет, Мианмар, Буенос Айрес, Нова Зеландия, Кападокия.


Ангелкова коментира, че ѝ е трудно като министър на туризма да преустанови пътуванията, ако не са наложителни. 

"От много време апелираме като държава да се преустановят пътуванията и да се внимава и да бъдат предприемани само когато са неотложни. Виждате какво се случва и в Банско с английските туристи, виждате и с тези в Мароко и Египет. Изключително безотговорно е в тази ситуация да се пътува с цел туризъм и осъществяване на туризъм. Това е много важно за здравето на хората", подчерта Ангелкова. 
Коментари: 0