Основателят на Spotify поиска да купи Арсенал

Изненадващото предложение дойде на фона на драмата около провалилата се Суперлига

Основателят на Spotify поиска да купи Арсенал

Снимка: @Arsenal/Facebook

1288 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Даниел Ек, шведският милиардер и основател на стрийминг платформата Spotify, заяви в Twitter, че ако се появи възможност, той с удоволствие ще се опита да придобие футболния клуб Арсенал. Думите му идват след критиките на феновете срещу сегашния собственик Стан Крьонке, който реши да присъедини клуба към набързо провалилия се проект „Европейска Суперлига“.

Идеята за обособяване на отделно международно първенство за най-богатите клубове на континента предизвика незабавно възмущение от страна на фенове, коментатори и бивши играчи. Общественият натиск в крайна сметка принуди отборите да отстъпят от превратното решение.

Въпреки това в петък запалянковците на „артилеристите“ се събраха преди мача срещу Евъртън, за да демонстрират публично желанието си американският собственик на клуба Стан Крьонке да продаде отбора.

Крьонке, който притежава и други спортни отбори, придоби дял от Арсенал за първи път през 2007 г. През 2018 г. остана единственият му собственик. Не е ясно дали американецът изобщо има интерес да продава клуба, но потенциални купувачи очевидно са налице.

Даниел Ек написа в Twitter, че е фен на Арсенал от дете и че ако Крьонке реши да продава, той е готов да наддава за сделката.

 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg