Основните валутни двойки за 14 декември

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 14 декември

EUR/USD

 

Евро/долар продължи импулса си нагоре през изминалата седмица, достигайки връх на 1.1042. Очакванията ми са бичи засега за тестването на 1.1100. Интрадей подкрепа е 1.0925. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.0850, но колкото по-дълго цената цената остава над 1.0800, аз все още предпочитам възходящия сценарий в тази фаза, предизвиквайки тренд линията на съпротива, както може да видите на четиричасовата графика.

GBP/USD

                               

Паунд/долар опита да се понижи миналата седмица, сформирайки дъно на 1.4956, но обърна нагоре после и закри на 1.5224. Както се вижда на часовата графика, цената направи пробив над тренд линията на съпротива, предполагайки възходящи изгледи. Търговските сигнали са бичи в близка перспектива за тестването на 1.5335. Най-близката подкрепа е при 1.5170, последвана от 1.5120.

USD/JPY             

                 

Както очаквах, долар/йена имаше силно движение надолу през изминалата седмица, като направи дъно на 120.57. Изгледите са низходящи в кратки срокове за тестването на 120.50 – 119.50. Непосредствена съпротива имаме при 121.25 и както се вижда на четиричасовата графика цената в момента я тества. Ясен пробив над нея може да отведе цената в неутрална зона за търговия, но колкото по-дълго двойката остава под 122.20, всеки натиск нагоре би следвало да се счита като хубава възможност за къси позиции.

 USD/CHF

Долар/франк продължи низходящия моментум миналата седмица, достигайки дъно на 0.9802 Сигналите са мечешки за тестването на 0.9700. Първата съпротива е на 0.9900. Ясен пробив над това ниво може да отведе цената в неутрална зона, но като цяло аз още предпочитам низходящия сценарий на този етап и колкото по-дълго цената се задържи под 1.0035, всеки възходящ  натиск би трябвало да се разглежда като добра възможност за продажби.   

 

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Източник: Адмирал Маркетс

Коментари: 0