Основните валутни двойки за 23 март

Основните валутни двойки за 23 март
244 ~ 2 мин. четене

EUR/USD

 

Евро/долар имаше още едно нерешително движение вчера, но отбеляза други по-ниски връх и дъно след неуспеха да направи ясен пробив над тренд линията на съпротива, както се вижда на часовата графика. Сигналите са за надолу, особено ако цената успее да направи ясен пробив и убедително движение под 1.1200, с цели в района на 1.1100 – 1.1065. Най-близката съпротива е около 1.1260. Ясен пробив над това ниво може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.1300 и тренд линията на съпротива. Ясен пробив и дневно закриване над 1.1300 ще продължат възходящата фаза с цели към 1.1500. Основните технически изгледи остават неутрални.

GBP/USD

                               

Както се очакваше, паунд/долар импулса си надолу вчера, достигайки дъно на 1.4190. Изгледите остават мечешки в близка перспектива за тестването на 1.4130. Първата съпротива е при 1.4300, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона, като посоката ще стане неясна. Като цяло техническите изгледи остават неутрални.

USD/JPY             

                 

Долар/йена продължи инерцията си нагоре вчера, като направи връх на 112.48. Търговските сигнали остават възходящи за тестването на 113.00 или по-високо. Непосредствена подкрепа имаме на 111.95. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона, но колкото по-дълго двойката се задържи над 110.98, за предпочитане е бичия сценарий в тази фаза.

 USD/CHF

 

Долар/франк направи възходящо движение вчера, достигайки връх на 0.9735. Очакванията са бичи в кратки срокове за тестването на 0.9820, но низходящия сценарий все още остава в сила.  Подкрепа за деня е 0.9690. Ясен пробив и дневно затваряне под нея може да доведат до бъдещ натиск на мечките за тестването на 0.9570.

 

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Източник: Admiral Markets

Подкрепи Economic.bg