Основните валутни двойки за 29 октомври

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 29 октомври
132 ~ 2 мин. четене

EUR/USD


Евро/долар имаше низходящ моментум вчера на фона на силата на долара след изявлението на FOMC, пробивайки под бичия ценови канал, както се вижда на четиричасовата графика. Сигналите са мечешки в близка перспектива за тестването на 1.0800. Съпротива за деня е 1.1000, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона, но основно аз още предпочитам мечешкия сценарий на този етап и всеки възходящ натиск би следвало да се разглежда като добра възможност за къси позиции.

GBP/USD                  

            

Паунд/долар продължи низходящия си импулс вчера, сформирайки дъно на 1.5247. Изгледите остават за надолу засега за тестването на 1.5200 или по-ниско като част от низходящия сценарий след пробива под тренд линията на подкрепа, както виждате на четиричасовия таймфрейм. Непосредствена съпротива имаме на 1.5300. Ясен пробив над това равнище може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.5350.

 USD/JPY               

                 

Долар/йена не успя да продължи инерцията си надолу вчера, като направи връх на 121.25, но се търгуваше по-ниско по-рано днес, удряйки 120.58. Търговските сигнали са за нагоре за тестването на важната съпротива 121.30, която остава добро място за поставянето на къси позиции с тесни стопове на загубата. Интрадей подкрепа е 120.50. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 120.00. Основните ми технически прогнози остават неутрални, тъй като цената се движи все още в рейнджа между 121.30 – 118.50, както  може да се види на четиричасовата графика.

USD/CHF

Долар/франк имаше значително възходящо движение вчера на фона на засилването на зелените пари след FOMC, достигайки връх на 0.9957. Очакванията ми са бичи за тестването на 1.0000 – 1.1050. Първата подкрепа е при 0.9900, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 0.9820, но основно аз предпочитам възходящия сценарий в тази фаза и всеки низходящ натиск би трябвало да се разглежда като добра възможност за покупки. 

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Източник: Адмирал Маркетс

Подкрепи Economic.bg