Основните валутни двойки за 3 март

Техническият анализ е на \"Адмирал Маркетс\"

Основните валутни двойки за 3 март
248 ~ 2 мин. четене

EUR/USD

 

Евро/долар имаше още едно нерешително движение вчера, сформирайки дожи на дневната графика, но удари още едно ново дъно на 1.0825. Търговските сигнали остават неутрални в близка перспектива. Като цяло цената все още се намира в низходящата фаза след сформирането на падащата звезда и след пробива под тренд линията на подкрепа, както може да се види на дневната графика, но са необходими ясен пробив и дневно закриване под 1.0800 за продължението на мечешкия сценарий за тестването на  1.0700 – 1.0600. Първата съпротива е около 1.0900, чийто пробив може да предизвика по-нататъшен възходящ натиск за тестването на 1.0962. Вниманието на участниците на пазара ще е насочено към данните за работните места извън селското стопанство в САЩ в петък. 

 

 

GBP/USD

                                               

Паунд/долар имаше низходящ моментум вчера и сега се бори около ключовата съпротива 1.4080, както се вижда на дневната графика. Ясен пробив и дневно закриване над това ниво ще станат заплаха за низходящия сценарий с цели в района на 1.4200 – 1.4300. Най-близката подкрепа се вижда на 1.4050, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на 1.4000 и да даде на мечешкия сценарий още един шанс. Фундаменталният фокус ще бъде върху NFP от САЩ утре.

 

 

USD/JPY         

                                 

Долар/йена опита да направи покачване вчера, като направи връх на 114.54, но се срина надолу и закри по-ниско на 113.46. Сигналите са неутрални в кратки срокове, вероятно с леки низходящи изгледи за тестването на 113.15. Непосредствена съпротива имаме на 114.54. Ясен пробив и дневно затваряне над това ниво би трябвало да запазят възходящия сценарий от двойното дъно силен с цели в района на 116.00. От фундаментална гледна точка, фокусът на пазара е насочен вече към излизането на данните за Non-farm Payrolls от САЩ в петък.

 

 

USD/CHF

 

Долар/франк направи друго нерешително движение вчера. Изгледите остават неутрални засега, вероятно с леки мечешки сигнали за тестването на подкрепата 0.9880 – 0.9820. В посока нагоре, 1.0000 си остава ключова съпротива. Ясен пробив и дневно закриване над нея би трябвало да станат заплаха за низходящия сценарий с тестване на 1.0025 – 1.0250.

 

 

 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.    

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Подкрепи Economic.bg