Оставката на енергийния министър няма да бъде приета

Решението е било взето на среща между министри и премиера Бойко Борисов

Оставката на енергийния министър няма да бъде приета
Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде приета. Решението е било взето тази сутрин на среща между голяма част от министрите и премиера Бойко Борисов. Новината бе потвърдена от Министерския съвет.

Малко преди това информация за развоя на казуса бе подадена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. „Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на Теменужка Петкова“, коментира той в ефира на bTV. 

Каракачанов сподели мнението на „Обединените патриоти“, че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва в нейно лице. Според него Петкова „няма никаква вина“ за случващото се покрай сделката за ЧЕЗ. 

Петкова подаде оставка ден след като стана ясно че „Инерком” е избрана за купуват на ЧЕЗ. Малко след това стана ясно, че енергийният министър и Гинка Върбакова се познават от дълги години. Лично премиерът Борисов е посъветвал Петкова да подаде оставка - "за да не дам никаква възможност да се влияе върху репутацията на правителството, на мен, на г-жа Петкова", каза тогава министър-председателят. 

Коментари: 0