Оставката на Тереза Мей се очаква до дни

Лондон е готов със законите за излизане от ЕС

Оставката на Тереза Мей се очаква до дни

Снимка: БТА

2738 ~ 1 мин. четене
Депутатите от Консервативната партия очакват премиерът Тереза Мей да подаде оставка или да бъде принудена да напусне поста си в рамките на няколко дни, пише Financial Times. 

Подрекпата за нея се изпарява бързо, а последният удар върху и без това крехкото ѝ управление дойде снощи, когато лидерът на консерваторите в парламента Андреа Лийдсъм стана поредният представител на правителството, подал оставка заради кризата с Brexit. Според някои британски медии това може да се окаже смъртоносният удар върху управлението на Мей.

Що се отнася до оставката на британския премиер, не е изключено тя да стане факт още на 24 май. Тогава ще бъде публикаван законът, по който ще се извърши оттеглянето от Европейския съюз. Датата бе обявена от самата Мей в сряда пред парламента. 

Предстои гласуването му в парламента, където трябва да бъде приет с мнозинство, за да получи одобрение. Едва тогава на теория може да влезе в сила и споразуемнието между Великобритания и ЕС. Законодателният проект бе критикувано остро въпреки опитите на Мей да преодолее разделенията в парламента. 

Коментари: 0