Оставката на Вучков изглеждаше като натиск срещу премиера

Има много интереси и личности, които искат да управляват службите, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова

Оставката на Вучков изглеждаше като натиск срещу премиера

Снимка: БГНЕС

116 ~ 1 мин. четене

„Всички бяхме изненадани от оставката на вътрешния министър. Тя бе дадена по начин, по който нямаше възможност да не бъде приета. Изглеждаше като натиск срещу премиера“. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в сутрешния блок на Нова ТВ.

По думите й премиерът не е бил поставен пред избор да избере Веселин Вучков или някой от неговите подчинени. Бъчварова обясни, че Бойко Борисов е бил изключително изненадан от случилото се и не е знаел предварително за него.

Относно рокадите в МВР Бъчварова заяви, че "това е търсене на политически дивиденти от тази ситуация. Няма разумно обяснение, което да обоснове тази зависимост на премиера от ДПС. Ако опозицията е толкова силна, че държи в ръцете си съдбата на правителството, може би ще има размяна на ресурси, но в случая няма такава логика“, коментира вицепремиерът.

„Бойко Борисов никога не е казвал, че няма да освободи Лазаров и Писанчев. Негово правомощие е да назначи който иска, но не мога да обясня защо сега не е моментът да се извърши тази смяна“, каза Бъчварова.

Според нея Вучков едва ли е влязъл в някакви зависимости, но е възможно да е използван. „Вучков много държи на мнението си, отстоява го. Не изключвам някои да използва неговата честност и почтеност.От тази ситуация могат да се възползват много среди“, каза още тя.

Бъчварова коментира, че човекът, който ще да заеме поста на Вучков трябва да изглежда убедително в очите на гражданите и да бъде от ГЕРБ.

Коментари: 0