Островите и плажовете с най-синя вода в света

Рейтингът подрежда списание \"Тайм\"

Островите и плажовете с най-синя вода в света

Списание "Тайм" подрежда островите и плажовете с най-синята вода в света.

Британските Вирджински острови, разположени в Карибско море, се отличават с особено прозрачна вода с уникален оттенък циан (оттенък на синьо-зеления цвят). Те са много популярни за гмуркане.

Кристално чистата вода в небесно син цвят е присъща и за плажа Егремни на гръцкия остров Лефкада. Посетителите могат да се насладят на вълните на Йонийско море, а за да стигнат до тях, трябва да преодолеят 347 каменни стъпала.

Перлата на Южен Виетнам - остров Кон Сон – чистотата на водата там е трудно да се предаде чрез снимки. Оттенъците на ултрамарин на водата изглеждат особено впечатляващи на фона на „чистия” златен пясък на плажа.

Островът Халавели на Малдивите е заобиколен от идеални плажове, палмови горички и пясъчен вход към водата, която блести на слънцето с всички нюанси на тюркоаза.

Могат да се посочат още стотици невероятни места на Земята, където водата е продължение на небето и ще можете да се насладите на тази безкрайна красота. Сред тях са езерото Крейтър в Орегон, водите около филипинския остров Палаван, езерото на петте цветя, Китай и провъзгласените за осмото чудо на света – Плитвишки езера в Хърватия.

Коментари: 0