От днес само държавата може да организира лотарийни игри

Днес спира продажбата на билети, фишове или талони за участие в игри от организатори, различни от БСТ

От днес само държавата може да организира лотарийни игри

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

От днес влизат в сила промените в Закона за хазарта, с които само държавата притежава правото да организира лотарийни игри. Поправките бяха обнародвани в Държавен вестник днес, с което се прекратяват и лицензите на действащите хазартни оператори.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор”, се прекратяват.

От днес спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декември 2020 г.

Окончателно приетите промени в Закона за хазарта също така забраняват продаването на талони за лотария в търговски обекти и в близост до училища. БСТ ще може да организира лотарийни игри единствено в собствени пунктове или пунктове под наем, които са обособени като места специално за тази цел.

Промените в Закона за хазарта бяха инициирани от "Обединените патриоти" и прокарани с решаващата подкрепа на ГЕРБ. Те бяха приети окончателно от депутатите на 7 февруари.

Коментари: 0