10 от най-добрите кулинарни дестинации в Европа

Там можете да опитате най-разнообразна храна

10 от най-добрите кулинарни дестинации в Европа
В тези градове можете да хапнете на улицата, както и да се отбиете в някои от най-известните и луксозни ресторанти в света с феноменална кухня.

10. Палермо, Италия

Тук можете да се насладите на невероятна комбинация от култури, което се е отразило и на местната кухня. Всъщност храната в този град е навсякъде, а на множеството пазари можете да опитате от най-вкусната храна. Задължителна част от менюто са пастата и сладоледът.

9. Херона, Испания

В този малък град в южна Испания имате възможност да посетите ресторантът, който хората определят като най-добрият в света – El Celler de Can Roca. Тримата собственици, които всъщност са братя, са отговорни за магическата храна и атмосфера в този ресторант. 


8. Прага, Чехия

В чешката столица бирата е по-евтина от водата. Това е само един от многото любопитни факти за града. Там храната е смес от уважение към историята, културата, но също и иновациите.

7. Венеция, Италия

Първата асоциация с Венеция са гондолите и каналите на града. Но въпреки това той предлага и богато разнообразие от храна. Мислете като местните и отидете до някое bocaro – нещо като малък ресторант с интересно вина и храна.

6. Копенхаген, Дания

Градът е известен със статуята на Русалката, но в него се намира и ресторант Noma, който е един от най-добрите в света. Има персонал от 65 човека само за 12 маси.

5. Париж, Франция

Париж предлага изобилие от всичко, за което човек може да се сети. Храната е уникална навсякъде – както на уличните сергии, така и в най-луксозните ресторанти.

4. Рим, Италия

Рим е центърът на любителите на кулинарния туризъм. На съвсем близко разстояние една от друга можете да видите еврейска, а точно до нея традиционна италианска храна.

3. Лион, Франция

В този град работи най-известният готвач на френска кухня – Пол Бокюз. Той е вече на 90 години, но все още оглавява кухнята на ресторант Bocuse d’Or – един от най-добрите във Франция.

2. Берлин, Германия

Както в много луксозни ресторанти, така и от сергии на улицата –насладете се на немската храна. Опитайте традиционния вурст и последните иновации в кулинарията.

1. Лондон, Великобритания

Дали Лондон може да се определи като кулинарна столица? Вече може. В града живеят хора от всякакви националности, които допринасят и към развитието на кулинарията. А световно известни готвачи като Джейми Оливър, Найджъл Слейтър и Гордън Рамзи постоянно вдигат нивото на кулинарна култура на обществото и правят изкуството на храната достъпно за всеки, който любителски или професионално иска да се докосне до него.
Коментари: 0